Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvNic jiného, bohužel, než další "zakoukanec" do Ruska; jinak Vaše dlouhé povídání nelze hodnotit. Ten základní rozdíl je v prvopočátku; Rusko sice občas bojovalo s Osmanskou říší, ale tu totální invazi islámu nezažilo. A navíc, Evropa prolila hodně krve, než dospěla k uzákonění demokracie a současný problém je hlavně v tom, že islám to chce změnit.

2 0
možnosti

J17a31r64a 23R89a31n58k

1. 2. 2015 19:01

Docetla jsem az po:

"Tohoto konceptu dialogu a rovnocennosti a vzájemnému respektování kultur místo lidskoprávního imperialismu (v podstatě pouze nové formy západního rasizmu) se drží Rusko i dnes, a právě proto může Rusko spoléhat na mírové soužití pravoslaví a islámu aniž by k tomu potřebovalo sociální inženýrství “multikulturalismu” a “pozitivní diskriminace”. Rusko i západ tak svůj vztah k islámu definovali již v minulosti a z toho vyplývají i dnešní konsekvence –  “ jak si to každý udělá, takové to má”.

;-Opak jsem klikla a prycRvRv

6 1
možnosti

Zapad si zcela nezodpovedne vytvorilk nepritele, toho dne v sedmem stoleti, ky k Mohamedovi poprve "promluvil" Dzibrail.

4 0
možnosti

V Rusku souziti nefunguje. Za sovetu byl islam na pekne kratkem retizku. Muslimove Rusy nenavidi, je jich tam v Rusku 20℅ a ja jsem zvedava, kdy to zacne bouchat vic nez dosud.

5 0
možnosti

Pokud se někdo nechá vyfotit před vlajkou, jako autor, začíná být pro mě lehce podezřelým. pokud se začtu do jeho článku a narazím na myšlenku o skvělém Rusku a špatném Západu a USA, mé podezření se potvrzuje a článek vyhodnotím jako ztrátu času. Myslel jsem , že prorusky orientovaných psavců je tu zbytečně moc. Teď přibyl další. Škoda.Rv

7 2
možnosti
Foto

Ten už je známý jako kremlomilec. Jen tu delší doby asi nebyl.

0 0
možnosti

Sami jsme z nich udelali nepritele, uz pred 1400 lety.

4 0
možnosti

Mohu vědět, jaký rozdíl je mezi multikulturalismem a  menšinovou kulturou která je vnímána jako rovnocenná většinové kultuře? Pozitivní diskriminace přece není nedílnou součásti multikulturalismu.

0 0
možnosti

Nechcete si nejdřív udělat nějakou řešerši tématu?

Protože třeba v Rusku to soužití "funguje" tak, že muslimové jsou občany druhé kategorie a když dojde někde v gubernii k mimořádné události, tak v Moskvě zavřou případně z Moskvy vypakují nekompromisně všechny hlava nehlava, nějakým soudem nebo něčím podobným se tam nikdo nezabývá.

Nemluvě o útocích neonacistů (těch skutečných) a nacionalistů proti stánkařům na trzích.

5 1
možnosti

Ono je taky rozdil Muslim z Indonesie, Iranu a treba Jemenu. Nejhorsi jsou Muslimove z Afriky.

2 0
možnosti

Přestávám se divit, že na nás svět kouká jako na další ruskou guberniiRv:-P

Přesto první, kdo píchl  v novodobých dějínách do muslimského vosího hnízda byl Brežněv v roce 1979, když vtrhl do Afghanistánu, který nakonec skončil jako "sovětský Vietnam". Zároveň shodou náhod se v témže roce v Iráku dostal k moci Husajn, a aby toho nebylo málo, jako na potvoru vedle v Íránu taky v tomtéž roce radikální muslim Chomejní. Husajn se stejně jako Brežněv bál, aby se mu islám nepřelil k němu, tak taky o rok později zaútočil. A už to jelo. 2 miliony mrtvých v Afghanistánu plus 10 milionů uprchlých to je nezanedbatelná základna pro vznik Al-Kájdy, stejně tak jako milion mrtvých v Íránsko-irácké válce plus další uprchlí. Do toho roku 1979 byli muslimové celkem v klidu. Díky tomuhle si řekli že komunisti či imperialisti, všechno to jsou bezvěrci, zabíjející naše lidi, tak vyhlásili svatou válku všem...

5 2
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Politolog se sympatiemi k Rusku. Zajímám se o globální politiku, geopolitiku, Rusko a postsovětský prostor, ale taky o celkové dění i aktuální témata.

Seznam rubrik