Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J70i53ř51í 19V37a71c50a

12. 7. 2014 16:08

Dobrý článek, dávám karmu.

1 0
možnosti
JK

Na Rusko versus západný svet sa dá pozrieť 2 pohľadmi - statickým a dynamickým. Z hľadiska statického je Západ výrazne vyspelejší či vyzretejší ako Rusko - dalo by sa povedať, že až prezretý. Rusko je zatiaľ nezrelé.

Z hľadiska dynamického je Západ na zostupnej a dekadentnej krivke. Postupne stráca chuť do života. Idey, na ktorých bol založený, postupne nahrádza pseudo-ideami - multi-kulti, homo-revolúcia, eutanázia, potraty, islam, pohŕdanie vlastnou históriou a kultúrou.

Rusko je naopak vzostupnej trajektórii. To najlepšie má ešte len pred sebou a stojí na zdravých základoch. Demokracia tam síce nie je tak vyspelá ako na Západe, ale má oveľa hlbšie základy - normálne a realistické videnie reality. Otec je v Rusku otec a nie "rodič A", a matka nie je "rodič B". Pre Rusov je normálne, že deti majú vyrastať v klasickej rodine. Eutanázia je pre Rusov neprípustná. Veľmi dôležité pritom je, že rovnaký postoj majú vrcholní ruskí politici, ruská pravoslávna cirkev a ruskí občania (vyše 90 % Rusov v tomto smere podporuje Putina).

Pre väčšinu našincov sú to maličkosti, ale celý svet je zložený z maličkostí. Postupný rozklad morálnych a kultúrnych základov západnej spoločnosti má len jeden smer - úpadok Západu... Nie je to klišé - počet psov a ďalších domácich zvierat je na Západe oveľa vyšší ako počet malých detí. Lenže keď nebudú malé deti, ako sa spoločnosť dokáže reprodukovať? Imigráciou?

Možno je to jedna z poistiek evolúcie. Spoločnosť, ktorá rezignuje na kultúrne a morálne princípy, na základe ktorých vznikla, zvyčajne sama vlastným pričinením vymrie alebo sa rozpustí v inej, životaschopnejšej kultúre.

Je mi jedno, či ma niekto označí za rusofila. Takto však súčasný svet vnímam ja...

5 1
možnosti
PZ

Chlapce delej ze sebou neco...prece nemuzes byt tak hloupej

3 4
možnosti
VV

Titulek mi stačí. Jste magor.

4 4
možnosti
PB

... pokud se autor vzhlídl v titulcích článků redaktorů MFd, pak je to naopak génius!

0 1
možnosti
JF

Krym je klíčový pro kontrolu Černého moře? Přání otcem myšlenky? Černé moře je takový větší, vnitrozemský  rybník bez valného strategického významu a ovládá ho hlavně ten, kdo má pod kontrolou Bospor a to je jak jistě víte člen NATO, Turecko.

5 1
možnosti
PB

..... zase špatně, - žádnej bezvýznamnej vnitrozemskej rybník ;-)

2 2
možnosti
MR

to je fakt, Obama si klidne anektoval Krym, Porosenko drze a fasisticky vyvesil ukrajinskou vlajku na vychodni Ukrajine, a Putin uz nevi jak ubranit ruske separatisty na Ukrajine, kam ten svet speje

5 1
možnosti
PB

..... ironie není plácání o hov... !

1 0
možnosti
PH

P86a74v48e64l 69H45e15k

7. 7. 2014 17:07

Tý jo, novej Olšer 8-o.

7 1
možnosti
JH

Pane autore, nevím, jestli Rusko nakonec pomyslně nebo reálně zvítězí, nebo zda nutně musí zvítězit. V každém případě děkuji za článek, který vnímá problém Ukrajiny z globálního hlediska a nevidí svět jen lokálně a černobíle. Z toho, že jste rusofil, Ivan, komunista, psychicky narušený si nic nedělejte, je nás tu víc, kdo je takto bezdůvodně častován, dnes jsme všichni rusofilové a kremlofilové. Část blogerů a diskutérů tu může totiž vzteky zešílet, když se řekne pravda o EUSA. Karma!R^

7 5
možnosti
JF

;-D;-D...pravdaRvPravdu, jak si ji vy představujete, jsme viděli na těch vašich fotkách.

2 0
možnosti
PJ

Až do věty "Západ počítal s tímto scénářem, že získá strategický Krym, vytlačí Rusko s Černého moře, zamezí projektu euroasijské integrace, a rozšíří „majdan“ do ostatních zemí postsovětského prostoru a hlavně do samotného Ruska" jsem si myslel, že autor je někdo, kdo má jiný názor než já, ale šlo by s ním rozumně diskutovat...

Ale je to jen další proruský psychicky narušený blogger, který hledá spásu v báťuškovi Putinovi. Předkládat vymyšlené nepodložené informace co Západ všechno chtěl a jak krásně pohořel, je fakt na léčebnu.

8 3
možnosti
MD

Vsichni, kdoz si hraji s fakty, vsichni, kdoz uvazuji na nekolik tahu dopredu vychazejic z predchozi studie soupere, jeho odehranych her, jim pouzivanych strategii, jeho stylu, jsou fakt na lecebnu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Politolog se sympatiemi k Rusku. Zajímám se o globální politiku, geopolitiku, Rusko a postsovětský prostor, ale taky o celkové dění i aktuální témata.

Seznam rubrik