Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vítejte v klubu R^.  Každá akce má svoji reakci, takže čím více se historie bude zkreslovat, tím větší odpor to vyvolá. Jistě znáte, autore, skvělé filmy jako Trestný prapor anebo Odpor. Ten druhý jsem znovu zhlédla před několika dny, dá se říci k výročí osvobození.

1 2
možnosti

Když jste takový odborník, proč nezmíníte např. to, že na Jaltské konferenci Stalin osobně poděkoval Rooseveltovi za materiální pomoc USA, která významně pomohla Sovětskému Svazu k vítězství.

4 2
možnosti

"Politolog se sympatiemi k Rusku", říkáte? No, to by odpovídalo...

4 5
možnosti
Foto

Vy s tím máte nějaký problém?

5 3
možnosti

Celkem souhlasím s článkem. Přesto minimálně jedno vaše tvrzení je problematické "Sovětský Svaz nesl hlavní tíhu Druhé světové války". Nelze zpochybnit rozhodující roli v boji proti německým vojskům. Nicméně vedle Německa ještě existuje Japonsko. To nyní je v počtu obyvatel početnější národ, než Němci. Japonci nyní jsou technologicky velmi vyspělí, ale ani v době 2. světové války neměli tak zaostalé loťstvo a letectvo. Proti Japonsku rozhodující roli sehráli Američané. A nesoustředili se ve 2. světové válce jen na tohoto protivníka. Američané bojovali i v Africe, v Itálii, bombardovali německý zbrojní průmysl, poskytovali ohromnou materiální pomoc oběma hlavním spojencům. V době, kdy SSSR byl bez ukrajinské obilnice a muži byli na frontě, významně zásobovali Rudou armádu potravinami. Viz filmový záběr, kde při otevirání konzervy ruští vojáci mluvili, že otevírají 2. frontu.

5 1
možnosti
Foto

K52a35r83e40l 17R83a62d21a

16. 5. 2013 23:16

Myslím, že zase tak problematické není, pokud se vezme v potaz počet padlých. To samozřejmě nemění nic na faktu, že Spojené státy materiálně Rusko podporovaly. Zvlášť počátkem války. Rusko na ní nebylo připravené a bez konvojů s vojenským materiálem by možná nepřežilo. Naštěstí si tehdy spojenci uvědomovali, že bez Ruska nepřežijí ani oni. To že dnes potrhlí propagandisté dějiny falšují, je stejně ubohé, jako když komunisté popírali přítomnost Americké armády v Plzni.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že to tady pořádně schytáte! Dnes je moderní, že co je ruské, to je špatné a co je dokonce proruské, to je zločinné... Ale já Vám dávám karmu.

6 4
možnosti

P77e38t16r 56N31ě97m35e95c

15. 5. 2013 17:07

Ne VSE Ruske je spatne, ale radsi budu zit v "Anglicke" demokracii nez v te Ruske

10 3
možnosti

P83e89t54r 10N27ě86m62e92c

15. 5. 2013 17:04

Valka oficialne skoncila 8. kvetna. 9. kveten se u nas slavil jako den, kdy ruske tanky prijely do vicemene osvobozene Prahy (osvobozene za velke pomoci Vlasovcu). Posledni boje urcite u nas nebyly 9. kvetna, ale o mnoho dni pozdeji.

Proto je asi spravne slavit 8. kveten, jako konec valky. 

Je treba si vazit kazdeho cloveka, ktery v boji proti nacismu ci komunismu polozil zivot.

6 4
možnosti

Zase na druhou stranu, kdo z nás to slaví. :-P  Osmýho, nebo devátýho, to je úplně jedno. U té osmičky trochu vadí, že když je prvního sobota, nebo neděle, tak osmýho taky. Pak není ani jeden prodloužený víkend:-)

1 3
možnosti

Politolog a lže až se mu od huby práší:-)  Co takhle vzpomínka na pakt Ribbentrop-Molotov? Nic. To chápu. Pročpak SSSR okupovalo východní část Polska? A jak to bylo s pobaltskými zeměmi a Finskem? Nic? To nevadí. Stalin věřil Hiterovi i v době, kdy Německo napadlo Ukrajinu.

9 3
možnosti

Pravdu máte Vy i autor. Pakr Ribbentrop - Molotov byl špinavost, v tom máte pravdu Vy. Ale úloha Sovětské armády i běloruského partyzánského hnutí byla klíčová. V tom má pravdu pan autor. Ale přesto měli Amíci dojít až do Prahy. V tom má pravdu každý, kdo tohle říká.

10 3
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Politolog se sympatiemi k Rusku. Zajímám se o globální politiku, geopolitiku, Rusko a postsovětský prostor, ale taky o celkové dění i aktuální témata.

Seznam rubrik