Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Setkání s „Nočními vlky“ v Praze

Šel jsem přivítat motorkářskou skupinu „Noční vlci“ kteří  5. Května přijeli do Prahy aby se zde 6. Května poklonily památce Krasnoarmějců na Olšanských hřbitovech

 a českých antifašistů a vojáků na Vítkově, kteří společně položili životy za Československo a dali mu svobodu. 

Společně s Ruskými, Srbskými, Makedonskými a Českými motorkáři přišlo památku padlých uctít 200 lidí. Tuto pietní akci se pokusilo narušit několik agresivních jedinců z „Pražského majdanu“, a vyprovokovat konflikt, ale jejich snaha se zcela minula účinkem, protože narazili na sílu a zdvořilost masy lidí, kteří přišli uctít padlé a nedali se vyprovokovat.

Ještě předtím, než přijeli „Noční vlci“ do Prahy, tak propagandistická média nás celou řadu dní masírovala skazkami o „zlých Putinových motorkářích“ na které naše mainstreamová propaganda nakydala tolik špíny za kterou by se nemusel stydět ani Goebbels. Nepředvedla se ani naše vláda se svými trapnými pokusy a výzvami motorkáře zastavit, což se jim stejně nepodařilo. „Noční vlci“ nakonec překonali všechny bariéry a projeli. Nejenže se na našem území nesetkali s žádnými protesty, ale naopak byli vítáni po celé trase, kdy nadvakrát projeli Českou Republikou. Sám představitel Ruské části „Nočních vlků“ při svém krátkém projevu ve zcela přeplněném sále Ruského Kulturního centra v Praze označil přijetí v České a Slovenské republice za nejvřelejší, jakého se jim dostalo při jejich cestě z Moskvy do Berlína. Připomeňme zvláště Prahu a Bratislavu kde je vítalo nejvíce lidí.

Jak již bylo řečeno, zcela trapnou kapitolou byla účast naší vlády v propagandistické kampani proti „Nočním vlkům“. Zatímco neozbrojenou a civilní skupinu motorkářů líčila jako hrozbu pro „bezpečnost ČR“, tak předtím dala zelenou a podpořila propagandistickou akci agresivní vojenské síly americké armády v ČR (konvoj).

Není to ovšem nic překvapivého když se podíváme na propagandu, která se usilovně snaží zastřít hrdinské úsilí Rudé armády při osvobozování Československa, a z propagandistických důvodů naopak vyzdvihuje úsilí  Američanů, tedy pouze jedné části spojeneckých armád, která se podílela na osvobození Československa. V této pokroucené propagandistické perspektivě jsou tak vytrvale částí politiků i médii dehonestováni ti kteří tuto pokroucenou perspektivu odmítají přijmout. Nicméně jak ukázalo vřelé přivítání „Nočních vlků“ v ČR a na Slovensku kteří se přišli poklonit památce osvoboditelů, je tu naštěstí značné množství lidí kteří ctí opravdové hrdiny a neposlouchají žvanění konjunkturálních a žlučovitou zlobou zaslepených politiků a médií kteří nenávidí vše, co je spojeno s Ruskem (a tedy i osvobození většiny Československa Sovětskou armádou ). 

Já sám z vlastní zkušenosti ze setkání s „Nočními vlky“ mohu říct, že jsem se naopak setkal s velice kultivovanými a inteligentními lidmi, kteří morálně zcela přesahují naše rusofobní propagandisty, kteří se sami ohánějí „morálkou“ a hájením jakýchsi „západních hodnot“. Samotným „Nočním vlkům“ nechybí ani velkorysost a umění rozlišovat. Navzdory tomu, že jejich země – Rusko je nyní pod tlakem agresivní politiky USA a NATO, přesto se přišli na své cestě přes jižní Čechy poklonit i památce amerických spojeneckých armád a velkoryse přehlídnout problémy které se snaží jejich zemi způsobit současná globální politika USA. Této velkorysosti by naši kazatelé morálky a „západních hodnot“ nebyli schopni.

Trapnou tečkou za celou hysterickou „protivlčí“ kampaní byli iniciativy např. „Pražského majdanu“ a jim příbuzných skupin, kteří nosili k úřadu vlády petice, aby Česká vláda zakázala průjezd „Nočním vlkům“ přes Českou republiku. Jelikož se jim to nepodařilo, tak nakonec v zoufalství vytvořili alespoň iniciativu, ve které se snažili narušit příjezd Nočních vlků do Prahy. Nutno ale říct že tato jejich iniciativa zcela ztroskotala a stala se směšným výkřikem bezmocné zloby, kdy se asi 6 aktivistů „Pražského majdanu“ pokusilo narušit pokojné setkání občanů kteří přišli vyjádřit podporu „Nočním vlkům“ a uctít památku padlých.

Ve velkém celou tuto anabázi lze vztáhnout i na srovnání globální politiky současného Ruska a USA. Zatímco USA destabilizuje  a rozvrací státy (viz blízký východ, puč na Ukrajině podporovaný USA), a přitom si vypomáhá agresivní vojenskou silou, tak Rusko sází na diplomacii a spolupráci národů a civilizací v rámci koncepce multipolárního světa. Zatímco USA k nám přichází s nabídkou prezentace agresivní vojenské síly (viz konvoj), tak Rusko a jeho „Noční vlci“ s nabídkou přátelství a mírové spolupráce.

Na závěr fotogalerie vítání „Nočních vlků“ v Praze (Jan Miklas): 

 

 

Autor: Jan Miklas | čtvrtek 7.5.2015 16:00 | karma článku: 36,93 | přečteno: 1875x
  • Další články autora

Jan Miklas

Vítání konvoje – aneb „vrtěti psem“

V souvislosti s příjezdem amerických „dragounů“ do Česka média spustili porci frenetické propagandy, za kterou by se ani Goebbels nemusel stydět. Kdyby tam nebyla hořká pachut tradičního českého patolízalství politických, kulturních i mediálních elit, bylo by to až legrační. Médiím se z prosté zvědavosti lidí, kteří se přišli podívat na vojenskou techniku a pro které vítání konvoje byla především atrakce, podařilo udělat monstrózní propagandistickou akci jak „Češi ukázali svoje postoje podporující NATO a USA“, což ale ve skutečnosti 80-90% lidí kteří se přišli podívat na konvoj je naprosto jedno, protože za jakékoli jiné politické konstelace bude pro tyto lidi ukázka jakékoli jiné vojenské techniky a doprovodných akcí zajímavá. Nicméně do tendenční jasně jednostranné propagandy našich médií, tito lidé zapadli skvěle. Připomíná to tak film „vrtěti psem“ aneb jak vytvořit virtuální realitu. Ale vezměme to popořadě:

31.3.2015 v 22:15 | Karma: 34,44 | Přečteno: 1847x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Je islám hrozba, nebo si západ sám vytvořil nepřítele ?

V současné době zesílila různá protiislámská hnutí, a iniciativy jak u nás tak v západní Evropě. Tyto iniciativy se nás snaží přesvědčit o ilsámské hrozbě a neslučitelnosti islámu s “našimi hodnotami” . Často tyto iniciativy slouží pro různá populistická a radikálně-pravicová hnutí, které mají své vlastní utilitární motivace jak se svézt na antiislámské vlně. S druhé strany zde máme fanatické multikulturalisty, kteří nás přesvědčují o opaku a snaží se prosadit ještě silnější imigraci z muslimských zemí do Evropy, a poukazují na to, že problém je pouze v xenofobii domácí evropské populace. Oboje dvoje skupiny stojící na opačných pozicích však nejsou schopni vidět a pochopit podstatu problému. Proč například v “multikulturní Evropě” soužití s islámem nefunguje, a například v zemích jako je Rusko, Kazachstán nebo Libanon a donedávna i Lýbie či Sýrie zde soužití s islámem – ať už je zde menšinový či většinový prvek – funguje, aniž by tyto země prosazovali západní teorii multikulturalismu ? Cílem této úvahy bude pobrobněji se podívat na tyto problémy.

1.2.2015 v 16:57 | Karma: 19,49 | Přečteno: 1525x | Diskuse| Společnost

Jan Miklas

Bojují proti Rusku, ale Ruští fašisté jim nesmrdí

O kom je řeč ? O příznivcích „Pražského majdanu“, kteří již od konce Srpna okupují Staroměstské náměstí a každého kdo je kritizuje označují za „kolaboranta“ a „Putinova pohůnka“. Příznivci „Pražského majdanu“ vsadili na mírumilovný image, s dramatickým poukazováním na vlastní „čisté a demokratické“ úmysly a naopak s poukazováním na „nízkost“ a „podlost“ svých odpůrců. Na svých stránkách „Prague maidan blog“ se s oblibou fotí s roztomilými blonďatými dětmi, vyrábějí srdíčka v barvách Ukrajiny, apod., a stále dokola opakují fráze o tom, že jejich spojení (potažmo spojení majdanu a ukrajinských politických elit) s radikální pravicí je pouze „ruská propaganda“.

29.10.2014 v 20:30 | Karma: 34,13 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Předvolební kampaň ve stínu Bandery a pravého sektoru

Při procházce předvolební Prahou jsem narazil na kuriózní plakát kandidáta za TOP 09 do senátu Martina Bursíka, který je vyveden nápadnými černo-červenými barvami s nápisem “Stop Rusku”.

9.10.2014 v 11:25 | Karma: 34,15 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Rusko nakonec zvítězí !

Západ – USA, EU a NATO vyhlásilo Rusku válku. Nejedná se sice o oficiálně vyhlášený válečný stav, ale reálný stav věci napovídá minimálně tomu, že západ spustil proti Rusku mimořádně agresivní globální kampaň na poli médií, propagandy, ekonomiky i vojenské síly. V západních médiích probíhá štvavá kampaň proti Rusku, USA i EU se snaží Rusko oslabit a izolovat sankcemi, snaží se pomocí posílení vojenské přítomnosti NATO v Evropě „obklíčit“ Rusko se západu a provádějí agresivní demonstraci síly pomocí vojenských cvičení NATO v Černém moři.

7.7.2014 v 11:40 | Karma: 39,48 | Přečteno: 9047x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Politolog se sympatiemi k Rusku. Zajímám se o globální politiku, geopolitiku, Rusko a postsovětský prostor, ale taky o celkové dění i aktuální témata.

Seznam rubrik