Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bojují proti Rusku, ale Ruští fašisté jim nesmrdí

O kom je řeč ? O příznivcích „Pražského majdanu“, kteří již od konce Srpna okupují Staroměstské náměstí a každého kdo je kritizuje označují za „kolaboranta“ a „Putinova pohůnka“. Příznivci „Pražského majdanu“ vsadili na mírumilovný image, s dramatickým poukazováním na vlastní „čisté a demokratické“ úmysly a naopak s poukazováním na „nízkost“ a „podlost“ svých odpůrců. Na svých stránkách „Prague maidan blog“ se s oblibou fotí s roztomilými blonďatými dětmi, vyrábějí srdíčka v barvách Ukrajiny, apod., a stále dokola opakují fráze o tom, že jejich spojení (potažmo spojení majdanu a ukrajinských politických elit) s radikální pravicí je pouze „ruská propaganda“.

O tom, že to není „ruská propaganda“ ale realita, svědčí mnoho zdrojů – každý kdo má zájem si je může vyhledat na internetu, stejně tak jako fakta toho jak současní ukrajinští politici, tvářící se jako „světlonoši demokracie“ velmi rádi nechávají špinavou práci na „pravém sektoru“ a dalších fanatických nacionalistických a radikálně-pravicových uskupení, kteří s posvěcením těchto politiků zastrašují a terorizují své odpůrce.

Vraťme se ale zpátky k „Pražskému majdanu“, který svoji propagandou přesně odráží v předešlém odstavci uvedený vzorec, kdy se záměrně zamlčuje radikálně-pravicové až fašistické pozadí majdanu a jeho příznivců. Na akcích „Pražského majdanu“ se pravidelně nacházejí osoby (většinou ukrajinské, ale i české národnosti) hlásících se k UPA, či „pravému sektoru“. Stačí připomenout například Olega Zajnulina   (kovaného banderovce a přítele K. Schwarzenberka) který se účastnil počátku „Pražského majdanu“ a občas zde napadal své odpůrce (viz. foto).

Aktivisté Pražského majdanu jdou ale ještě dál. Přestože se netají svoji svoji nenávistí k Rusku a prezidentu Putinovi, neváhají ve prospěch své propagandy využít podporu ruských fašistů, protože stejně jako oni nemají rádi prezidenta Putina. Konkrétně se jedná o ruské radikálně pravicové uskupení RONA,  které podporuje ukrajinský „pravý sektor“, a zřejmě nikoli náhodou si zvolilo stejný název jako ruská divize SS – RONA složená s kolaborantů a vlastizrádců, kteří za Druhé Světové Války bojovali proti SSSR na straně nacistického Německa (foto zde).

Právě lídr této ruské radikálně-pravicové organizace poslal zdravici příznivcům „Pražského majdanu“ – odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=_bRC7rJSfwE  kterou si sami přeložili a hrdě ji vystavují na svých stránkách „Prague maidan blog“.

A  na závěr ještě jednu absurdnost: na foto mladý Ukrajinec  s tričkem – podle vizáže typický příznivec „pravého sektoru“ ukazuje naproti stojícím aktivistům - Čechům kteří nesouhlasí s majdanem ve vlastní zemi, že jsou kolaboranti a „nejsou zde vítáni“.

Autor: Jan Miklas | středa 29.10.2014 20:30 | karma článku: 34,13 | přečteno: 1965x
  • Další články autora

Jan Miklas

Setkání s „Nočními vlky“ v Praze

Šel jsem přivítat motorkářskou skupinu „Noční vlci“ kteří 5. Května přijeli do Prahy aby se zde 6. Května poklonily památce Krasnoarmějců na Olšanských hřbitovech

7.5.2015 v 16:00 | Karma: 36,93 | Přečteno: 1875x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Vítání konvoje – aneb „vrtěti psem“

V souvislosti s příjezdem amerických „dragounů“ do Česka média spustili porci frenetické propagandy, za kterou by se ani Goebbels nemusel stydět. Kdyby tam nebyla hořká pachut tradičního českého patolízalství politických, kulturních i mediálních elit, bylo by to až legrační. Médiím se z prosté zvědavosti lidí, kteří se přišli podívat na vojenskou techniku a pro které vítání konvoje byla především atrakce, podařilo udělat monstrózní propagandistickou akci jak „Češi ukázali svoje postoje podporující NATO a USA“, což ale ve skutečnosti 80-90% lidí kteří se přišli podívat na konvoj je naprosto jedno, protože za jakékoli jiné politické konstelace bude pro tyto lidi ukázka jakékoli jiné vojenské techniky a doprovodných akcí zajímavá. Nicméně do tendenční jasně jednostranné propagandy našich médií, tito lidé zapadli skvěle. Připomíná to tak film „vrtěti psem“ aneb jak vytvořit virtuální realitu. Ale vezměme to popořadě:

31.3.2015 v 22:15 | Karma: 34,44 | Přečteno: 1847x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Je islám hrozba, nebo si západ sám vytvořil nepřítele ?

V současné době zesílila různá protiislámská hnutí, a iniciativy jak u nás tak v západní Evropě. Tyto iniciativy se nás snaží přesvědčit o ilsámské hrozbě a neslučitelnosti islámu s “našimi hodnotami” . Často tyto iniciativy slouží pro různá populistická a radikálně-pravicová hnutí, které mají své vlastní utilitární motivace jak se svézt na antiislámské vlně. S druhé strany zde máme fanatické multikulturalisty, kteří nás přesvědčují o opaku a snaží se prosadit ještě silnější imigraci z muslimských zemí do Evropy, a poukazují na to, že problém je pouze v xenofobii domácí evropské populace. Oboje dvoje skupiny stojící na opačných pozicích však nejsou schopni vidět a pochopit podstatu problému. Proč například v “multikulturní Evropě” soužití s islámem nefunguje, a například v zemích jako je Rusko, Kazachstán nebo Libanon a donedávna i Lýbie či Sýrie zde soužití s islámem – ať už je zde menšinový či většinový prvek – funguje, aniž by tyto země prosazovali západní teorii multikulturalismu ? Cílem této úvahy bude pobrobněji se podívat na tyto problémy.

1.2.2015 v 16:57 | Karma: 19,49 | Přečteno: 1525x | Diskuse| Společnost

Jan Miklas

Předvolební kampaň ve stínu Bandery a pravého sektoru

Při procházce předvolební Prahou jsem narazil na kuriózní plakát kandidáta za TOP 09 do senátu Martina Bursíka, který je vyveden nápadnými černo-červenými barvami s nápisem “Stop Rusku”.

9.10.2014 v 11:25 | Karma: 34,15 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Politika

Jan Miklas

Rusko nakonec zvítězí !

Západ – USA, EU a NATO vyhlásilo Rusku válku. Nejedná se sice o oficiálně vyhlášený válečný stav, ale reálný stav věci napovídá minimálně tomu, že západ spustil proti Rusku mimořádně agresivní globální kampaň na poli médií, propagandy, ekonomiky i vojenské síly. V západních médiích probíhá štvavá kampaň proti Rusku, USA i EU se snaží Rusko oslabit a izolovat sankcemi, snaží se pomocí posílení vojenské přítomnosti NATO v Evropě „obklíčit“ Rusko se západu a provádějí agresivní demonstraci síly pomocí vojenských cvičení NATO v Černém moři.

7.7.2014 v 11:40 | Karma: 39,48 | Přečteno: 9047x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Nejvyšší soud odmítl dovolání střelce z úřadu práce. Potvrdil mu doživotí

26. dubna 2024  10:15

Nejvyšší soud potvrdil Jiřímu Dvořákovi doživotní trest vězení za násilné útoky na několik žen v...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Politolog se sympatiemi k Rusku. Zajímám se o globální politiku, geopolitiku, Rusko a postsovětský prostor, ale taky o celkové dění i aktuální témata.

Seznam rubrik